Saturday, October 29, 2011

Back to December - The End

Malaysia.

“Jane, Lanna mana?” Mencacah Zarth cari Lanna. Sana sini tak de.

“Allahuakbar. Zarth, tak hilang mana lah your beloved wife tu. Aku pengantin tau nari bukan korang.” Jane yang sedang pakai inai hanya menggeleng kepala.

“Please lah. Im just worried okay. How is she?” Tanya Zarth lagi. Dia risau sebab dah 2 minggu dia outstation. Rindu lah.

“Aku, kau tak pulak tanya. Aku lagi pengantin. “ Zarth roll eyes. Ni dah ikut perangai Lanan lah ni, roll eyes sana sini.

“You apa khabar Tengku Jannath? Sihat? Hows the prep’s going on?”

“Hahaha, Im fine as you can see. Happy to be exact. And the weds prep is fabolous. Thanks for asking. And Lanna, tadi dia cakap dia kat taman belakang.”

“Belum sanding pun nk pakai tol-tol ape?” Zarth geleng kepala.

“Assalamualaikum.” Zarth menghampiri, lantas memeluk pinggang Lanna dari belakang. Lanna yang sedikit terkejut,pusing mengadap Zarth. Tak pusing pun dia tahu, its him. Kenal sangat perfume dia.

“Waalaikumsalam.” Tangan kanan Zarth dicapai dan disalam. Sebagai balasan, Zarth tunduk mengucup dahi Lanna.

“I miss you, dear”

“We miss you too,love” Lanna replied. Ya, Zarth belum tahu yang Lanna berbadan dua. Sengaja dia nak simpan rahsia. Nak tunggu sampai Zarth balik. Dia nak bagitahu personally, face tof face.

“I miss you more.” Zarth still tak perasan. Lanna hanya senyum.

“Jom masuk, its not good for us, embun ni.”

“Jom”

Bila Lanna melangkah untuk masuk ke dalam, pergelangannya digenggam erat oleh Zarth yang menghalang perjalanannya. Lanna pusing menghadap Zarth.

Zarth dah buat muka do-you-have-something-to-tell-me.

Lanna hanya senyum dan mengangguk.

Zarth lagilah, senyum tak terkata. Sampai telinga. “Alhamdulillah” Hanya itu yang terkeluar dari bibirnya. Lanna dibawa kedalam pelukannya. Erat.

Sampai kat dalam, habis kecoh Zarth bagitahu semua orang.

“Jane, guess what, Lanna is pregnant!!” She’s the first person yang dia bagitahu. Jane dah terlebih suka. Over pulak dia. Sempat dia suruh sedara dia tolong tweet kan untuk dia. HOMG! She’s seriously over-reacting. -,-

Lanna hanya tersenyum. Semua yang ada mengucapkan tahniah.

Dan, Zarth cepat-cepat keluarkan Blackberry-nya untuk menelefon ayah dan uminya di rumah.

….and the rest is history.


pieceofwordsonwrittenpaper: annavelvetesprada

5:48am, Sunday, 30th October 2011

2 comments:

  1. comel gila story nih. sesangat awesome :)

    ReplyDelete
  2. huhuhu...marathon
    cite nie sweet+comel+awesome!!^^

    ReplyDelete